Színjátszótábor a Cervinusban

A Cervinus Teátrum Színjátszótábora pénteken tartotta a szülők, nagyszülők előtti záró előadását. Dr. Dósa Zsuzsa a Cervinus Tátrum művészeti igazgatója nyolc éve várja táborba azokat a gyerekeket, akiket érdekel a színház világa. Pedig itt nem csak ezt lehet megtanulni, hanem azt, hogy hogyan szólaljon meg a gyermek, hogyan tudja leküzdeni félelmét, ha éppen neki kell előadást tartani a suliban egy számára kedves témából, de talán azt is, hogyan védje meg magát érvekkel, magabiztosan. Zsuzsa segítői, a táborvezetők már három éve Eva Javorská és H. Varga Tamás, akik a gyerekeket különböző helyzetgyakorlatokon keresztül tanítanak meg arra, hogyan legyenek magabiztosabbak, bátrabbak mindhárman nagyon sok szeretetet adva a gyerekeknek, amit a záróeseményeket elnézve vissza is kapnak. 

A darab, amit a két táborvezető választott Dés László—Geszti Péter—Békés Pál A dzsungel könyve című musical kivonata volt. A darab, mint ismert az elfogadásról szól, hiszen Maugli az dzsungelben ember, az emberek között neveltetése miatt, őszintesége, ösztönös viselkedése, mássága miatt szintén kilóg. Ez talán arra is jó, hogy az iskolában is toleránsabbak, elfogadóbbak legyenek azok iránt, akik esetleg magunkba zárkóznak, vagy éppen zsenik valamiben.

Nagyon jól sikerült a félórás előadás, a gyerekek egy hét után felszabadultan, ügyesen mutatták be a musical keresztmetszetét. Persze sok a visszatérő táborozó is. A gyerekek jól érezték magukat, ez látszott abból is, ahogy az előadás után körbevették Zsuzsát, Evát és Tamást. Jó volt látni, érezni a tanár-diák / felnőtt-gyermek szeretetét összetartozását.

A heti drámaórákon és jövőre találkoznak!