Régi előadás, új főszereplővel – Tatár Bianka beugrása

December 28-án este a Cervinus Teátrum bemutatta William Somerset Maugham – Nádas Gábor – Szenes Iván: Imádok férjhez menni című zenés vígjátékát, a szarvasi nézők pedig tanúi lehettek Tatár Bianka bravúros beugrásának, aki Viktóriát alakította a darabban.

Az eredeti bemutató 2019. november 30-án volt, akkor Viktória szerepét Szemerédi Bernadett játszotta.  Az élet változásokat hozott, így Viktória szerepét idén augusztus közepén Tatár Bianka vette át. A Gyulai Várszínházban („hazai pályán”) lépett először színpadra ebben a szerepben egy nap próba után, amely egy részének jelen sorok írója részese lehetett, de magát az előadást csak csütörtök este láthattam és bevallom, ismét elvarázsolt a történet, a nagyszerű színészi játék, a kellemes zene és a nagyszerű táncbetétek.

Viktória (Tatár Bianka) tulajdonképen elégedett. Első férje, Bill (Timkó János) hősi halált halt, ezért a gyászidő letelte után annak barátjához, Freddie-hez (Boronyák Gergely) ment feleségül. Mindkét férjétől egy-egy kisfia született. Édesanyja, Mrs. Shuttleworth (Jónás Gabriella) intenzíven ajánlja lánya figyelmébe Mr. Patont (Nagy Róbert), aki minden kívánságát lesi és teljesíti is Viktóriának. Ebbe az idillbe toppan be a hősi halált halt, eltemetett, meggyászolt Bill. A két barát – Bill és Freddie – között elkezdődik a rivalizálás, de nem azért, hogy megtartsák Viktóriát, hanem azért, mert mindketten boldogan megszabadulnának tőle. A két férfi által kieszelt cselek nem jönnek be, ezért Viktóriára bízzák a döntést, aki Mr. Patont választja, hiszen ő megadja mindazt, amire vágyik – nem mellesleg nagyon gazdag. Persze Bill és Freddie emiatt nem mennek a Temzének, sőt örömtáncot lejtenek.

A Tatár Bianka, Timkó János, Boronyák Gergely hármas szinte végig színpadon volt, mindhárman átlényegülve, pazarul alakították szerepüket. Természetesen Nagy Róbert, Jónás Gabriella, Nádházi Péter, Harcsa Boglárka és Balázs Henrietta nélkül ez a különleges előadás nem született volna meg, mindannyian remek játékkal formálták figurájukat. Az, hogy Tatár Bianka jól táncol, természetes, de, hogy Timkó János, Boronyák Gergely és Nagy Róbert is önfeledten táncol, azt ismét jó érzés volt látni!

Viktória önző, de nagyon kedves, sőt ellenállhatatlan, aki első férjét éppen úgy szereteti, mint a másodikat. Tatár Biankának nagyon jól állt Viktória szerepe, bár nem volt könnyű dolga, hiszen számára kimaradt az 5-6 hetes próbafolyamat, amely alatt egy színész képes átlényegülni és belebújni az általa alakított figura bőrébe. De Bianka kiváló alakításával belopta magát a nézők szívébe.

Bill (Timkó János) belépője zseniális! Bill vagány férfi, de Viktória elbűvöli, azonban ez nem gátolja meg abban, hogy „megszabaduljon” tőle. Freddie (Boronyák Gergő) igazi angol úriember, mégis udvariassága mögött határozott véleménye van, de Viktóriával szemben szóhoz sem jut. Mr. Paton (Nagy Róbert) tangója lenyűgöző. A férfi szerelmes és lassan rájön, van remény. Mrs. Shuttleworth (Jónás Gabriella) igazi úrinő, aki pontosan tudja, lányának mi a jó, szinte kerítőként „löki” őt a gazdag kérő karjaiba. Denise és Montmorency szerepében Harcsa Boglárka remekelt, Bogi Denise szerepébe szintén beugrott, hiszen ezt a szerepet Rigler Renáta alakította. A második karakter nagy derültséget keltett a közönség körében. Raham ügyvédet Nádházy Péter nagyon érdekes figurává varázsolta. Balázs Henrietta a héttérben, de nagyon is láthatóan alakította Taylor szerepét.

A darabot Dósa Zsuzsa rendezte, a díszlet és jelmezterveket Nagy Szilvia készítette, zenei vezető Kertes Anna, a koreográfus Magyari László volt.

Nagyon jó előadást újítottak fel, remek színészi alakításokkal, káprázatos, ragyogó játékkal. A közönség kitartó tapssal jutalmazta a színészek előadását. Ismét színházi varázslatot láthattunk a Cervinus Teátrumban!

Galambos Edit

Régi előadás, új főszereplővel – Tatár Bianka beugrása