Szarvason a Bolza családnak köszönhetően már 1897-től zajlott a színházi élet, a nyári színkör faszínházába hétszázan is befértek egyszerre. Sajnos 1950-ben megszakadt ez a hagyomány, de néhány évtizeddel később 1999-ben úgy gondolták a szarvasiak,hogy újra életre keltik a színházat.2000 januárjában alakult meg, a „régi-új” színház mely sajátos helyzetéből adódóan felismerte, hogy hagyományai révén számos színházi tradíció metszéspontjában áll. Így rátaláltunk saját egyedi utunkra, és 2004-től fölkaroltuk a szlovák nemzetiségi színjátszást. A Cervinus Teátrum immár egy olyan átfogó színházi rendszert jelenít meg, mely figyelembe veszi úgy a nemzetiségi színjátszást, mint városunk és közvetlen környezetének kulturális és színházi igényeit is. Produkciós színházként, a népszínház elvén működünk, kínálatunkban zenés, prózai és tánc, klasszikus és kortárs, nagyszínpadi és kamara előadások egyaránt találhatók.
Bátran állíthatjuk, hogy az ősbemutatók színháza vagyunk. Az elmúlt években, a szarvasi nemzetiségi színház számos Magyarországon eddig nem játszott darabot vitt színre. Szintén sajátosságunk az alkotói színház: a város történetéből merítve új színdarabok s abból produkciók születnek, melyeket több évadot átívelően játszunk Szarvason, az országban és külföldön is.
Egész évben a közönség rendelkezésére állunk, hiszen a nyári hónapokban a tulajdonunkat képező, 2011-ben üzembe helyezett, 1 100 férőhelyes Vízi Színház ad helyet, a hagyományosan két hetes Cervinus Műveszeti Fesztiválnak. Vízi Színházunk nem ismeretlen a színházi szakma számára, a Magyar Teátrum Művészeti Nonprofit Kft. üzemeltetésében minden év júniusától augusztusáig számos színház és művész mutatkozik itt be.

Őszintén hisszük, hogy évados és nyári kínálatunkban ki-ki megtalálja „saját színházi számításait”. Az Önökkel való találkozás reményében, kívánunk kellemes böngészést. 

 

Következő előadások

Dokumentumok