A Dögölj meg, drágám, Soóky László tragikomédiája az elmagányosodás folyamatáról, következményeiről, az izolálódás keserű komédiájáról vall. A helyzet egyrészt nagyon konkrét: két idős ember harminc év után találkozik egy panellakás erkélyén. A magány szorongató fájdalmának feloldásából indul a beszélgetésük, majd felsejlik a múlt, a közös bűnök, tévedések, örömök, a vezeklés kényszere. A két idősödő ember megpróbál újra kapcsolatba kerülni egymással, de a megbocsátás, a múlt traumáinak feldolgozása félrecsúszik, az évtizedekig elfojtott keserűség felszínre tör, és abszurd módon elpusztítja az egymáshoz utatkeresőket.
Soóky abszurd tragédiája nemcsak társadalmunk elmagányosodott embereiről beszél megindító emberi hangon, hanem arról a jelenségről is, ahogy kisebbségi társadalmunk öntudatlanul izolálódik, bezárkózik, nem tud szembenézni a múlt traumáival, nem tudja kimondani és feldolgozni a bűnöket, a tévedéseit, s ezért a lassú önpusztítás útját választja a jövő keresése és építése helyett.
A dráma egy házaspár találkozásának örömein és fájdalmán keresztül meséli el a közösség hiábavaló útkeresését, emberséges, törékeny, ugyanakkor tragikomikus agóniáját. Tehát azok számára is olvasható, és kódolható, akik nem ismerik közelről a szlovákiai magyar közösség kapcsolódásának lehetetlenségét. 

A következő előadásokat a 2018 / 19-es színházi évadban tekinthetik meg.